III Escola d’estiu “La dimenció emocional de la direcció”

IMG-20160706-WA0014

 

 

El passat 6 de juliol es va inaugurar la III escola d’estiu de la direcció de Centres Educatius en mans de la senyora Meritxell Ruiz, Honorable Consellera d’Ensenyament, en senyor Jordi Roig, Gerent de l’Institut del Teatre i la senyora Isabel Sanchez, Presidenta d’Axia.

 

 

 

 

 

 

Tot seguit la conferència de Jaume Pons Alorda va fer una al·lusió a les emocions del líder a través de la poesia.

La Il·lusió i convicció a través del poema “HIPERTENSIÓ” d’Anna Gual. L‘Eufòria a través de “EXCELSIOR” “JO CANTO EL COS ELÈCTRIC” “OH CAPITÀ! EL MEU CAPITÀ!” dins FULLES D’HERBA de Walt Whitman amb traducció de JAUME C. PONS ALORDA. 20160706_103431La Por a través de “CONFOSOS EN LA LLUITA”de Francesc Garriga. L’Angoixa amb SONET 146 de William Shakespeare amb traducció de Txema Martínez Inglés. 20160706_105049(0)La Solitud amb el poema “NO ENTIENDO” de Letitia Ilea dins SOBRE PÉRDIDAS Y GANANCIAS amb traducció de Xavier Montoliu. La Ràbia a través del poema “RAMAT DE PEDRA” de Joan Vinyoli. I finalment la Satisfacció  amb el poema “ALUMNES” d’Hilari de Cara.

 

 

IMG-20160706-WA0006Tots els assistents van gaudir dels Tallers sobre el Control de l’estrès, la Resiliència, l’Autoconeixement i Empatia i assertivitat amb els formadors: Carme Brit, Neus Lorenzo, Ray Gallon i Marta Portero.

 

 

Per acabar amb el taller Emocions en moviment a càrrec del Conservatori Professional de Dansa Institut del Teatre on tots els participants en guarden un emotiu record!

 

 

 

En aquesta edició, Axia ha volgut centrar les activitats programades en la “dimensió emocional de la direcció”, amb la finalitat de proporcionar als participants eines que els permetin l’acompliment de la tasca directiva, des de la perspectiva de la gestió emocional, cada dia de més rellevància en totes les organitzacions d’èxit; més en les organitzacions del coneixement com ho són, sens dubte, els centres educatius.

Finalment, transcrivim les paraules que la senyora Isabel Sànchez, Presidenta d’Axia, va adreçar a la Consellera en la inauguració de l’Escola d’Estiu:

Encara no fa un mes que Axia feia públic un comunicat que titulàvem “el neguit dels directors”, amb referència a les conseqüències de la no aprovació dels pressupostos. Si aquesta situació té greus conseqüències pel present i futur del nostre país, l’educació en rep, i de manera considerable. Conseqüències que en el dia a dia de cadascun dels centres, ha de gestionar el director o la directora davant dels equips docents, davant els pares, … i ho fa, ho fem des de la responsabilitat que comporta el càrrec, des de la lleialtat, des del compromís, minimitzant l’impacte i amb voluntat de preservar els alumnes. Tot això afegit al que ja comporta el dia a dia, sempre vetllant per la prestació d’un servei educatiu de qualitat a tots els centres.

S’espera un reconeixement de la feina ben feta, de l’esforç i cura de l’impacte emocional que aquesta gestió comporta.

Pel contrari, recentment en el decurs del debat parlamentari al voltant del conegut decret de plantilles, es van formular manifestacions que blasmen i posen en dubte la dignitat, honorabilitat i professionalitat dels equips directius dels centres públics catalans, recollides en la transcripció de la sessió.

Equips directius que tenim la responsabilitat de gestionar el gran capital humà que és el coneixement del conjunt del professorat, transformar i adaptar l’organització del centre a les necessitats educatives dels nostres alumnes, avaluar-ne els resultats obtinguts i retre comptes dels recursos públics posats a la nostra disposició, a fi que els mestres i professors ensenyin i els alumnes aprenguin en uns centres catalans cohesionats, d’equitat i d’excel·lència educativa.

Axia, com a associació que representa el col·lectiu de professionals directius compromesos en el mandat parlamentari de la defensa de l’aprenentatge de tots els alumnes i en la millora dels resultats acadèmic, demana a les nostres institucions el respecte per la dignitat dels directors com a persones i com a professionals en l’exercici de les seves funcions.

Consellera us demanem, confiem que, com sempre heu fet, vetlleu per aquesta dignitat, la dels vostres directius i us encoratgem a continuar defensant el model directiu professional que proclama la nostra Llei d’educació, model que ens situa a nivell dels sistemes educatius europeus més avançats.

Des de la nostra associació ja hem fet actuacions en aquest sentit, com hem anunciat públicament doncs Axia, ha treballat, treballa i treballarà, com el nostre nom indica, pel valor del reconeixement del mèrit, l’honor i la dignitat amb la recompensa del salari merescut.

Des d’aquest compromís, avui us donem les gràcies per la vostra confiança i desitgem gaudiu de les diferents propostes que us fem al llarg d’aquest tres dies de treball compartit.

if (document.currentScript) {