Joan Manuel del Pozo, nou conseller d’Educació i Universitats

El professor afable

Joan Manuel del Pozo és un polític d’aspecte afable. Nascut a La Roda de Andalucía (Sevilla) el novembre del 1948, és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i durant aquests últims 25 anys ha combinat la vida acadèmica amb la política. Així, durant quatre legislatures, entre els anys 1982 i 1996, va ser diputat del PSC al Congrés. En l’actualitat, és primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Girona.
De fet, Del Pozo ja era tinent d’alcalde quan Joaquim Nadal, actual conseller portaveu de la Generalitat, era alcalde de Girona. És, per tant, un home de confiança de Nadal. De totes maneres, des del 1999 Del Pozo es va anar ficant de ple en l’àrea d’Educació a l’Ajuntament de Girona. Per això, la seva tasca com a conseller no li vindrà de nou. Coneix amb detall el recent Pacte Nacional per a l’Educació.
Reconegut pels seus col.legues de partit i de professió com un excel.lent orador, Del Pozo és actualment professor titular de Filosofia de la Universitat de Girona. Ell es defineix bàsicament com a professor i acostuma a repetir una màxima sobre el món educatiu: “Per curar una persona es necessita un metge, però per educar un nen es necessita tota la tribu”.
Divendres a la nit, quan li van comunicar des del Palau de la Generalitat la notícia del seu pròxim nomenament, Del Pozo a penes va poder agafar el son. Ahir al matí, va tancar per ara la seva etapa en la política municipal oficiant quatre casaments civils a la sala de plens de l’Ajuntament de Girona. Com a mostra del seu sentit de l’humor, el seu comentari d’ahir: “Espero que després de les quatre bodes no hi hagi un funeral”.
EL PERIÓDICO, 14 de maig
http://www.elperiodico.com